charles darwin

frodo baggins samwise gamgee ilişkisi

en yaratıcı küfürler

öperek uyandıran ramazan davulcusu

yalnızlar için çalar saat yerine yatağın diğer tarafındaki dudak sahibi tarafından öpülerek uyandırılmak gibi hoş bir fantezidir. hatta böyle olduğunda yatağın ters tarafından kalkmak da imkansız hale gelir. ama ramazan davulcusu outdoor bir fanteziye tekabül eder. hem adamın daha öpeceği çok kişi varken öpücük sonrası sıcak yataktan çıkmak zor gelebilir.

(bkz: yalnız uyanmak)

dostane şekilde ayrılmak

iki kişinin ilişki başlarken, devamı esnasında, bitiş çanları çaldığında ve ayrılık konuşmasına kadarki birbirine davranışlarını göz önünde bulundurup ne şekilde ayrılacaklarının belirlenmesi gerekir ki ne olursa olsun bir süre sonra karşılaşınca, akla gelince insan olan merak etmiyor değil ne kadar kötü ayrılmış olunsa bile. dostane şekilde ayrılmak bazen siz istemeseniz bile gerçekleşebilir ayrıcana, birbirine hiçbir kötülüğü bulunmamış iki insanın yine birbirine kötü davranmasını beklemek sırf aralarında ismi sevgili, aşık değil diye ergelik çağında gibi davranmaktan başka birşey olamaz.**

ayı sözlük gay pride zirvesi 2013

en güzeli de biraz olsun ritim tutmak. gay pride için trampet bulabilecek birileri var mı? ben çalarım.

ayı sözlük'te kaybolan yazarlar

müge anlı ya çıksak bulabileceğimizi iddia ettiğim yazarlar

patrick topping

britanya'lı house dj.

son dönemde ingiltere listelerini kuşatarak dünyaya açılan çoğu isim, başarı için isim yapmanın çok da önemli olmadığını kanıtlayınca gözler patrick gibi alternatif isimlere yönelmişti. martin garrix, dvbbs, mark lower, sigma gibi liste başı olup olamayacağı henüz belli olmasa da nu disco ve house türü için genç ve yenilikçi isimlerden biri.

forget:

doctor who

9 gün sonra 8. sezonunun ilk bölümü yayınlanacak olan dizidir. çok bekledik gelsin artık!

seveni çok sever sevmeyeni niye sevmez anlayabilmiş değilim.

aşk bitti

göksel'in bende bi' aşk var albümündeki keşfedilmemiş, aşmış bir cevherdir! ayrılık sonrasında dinlenmesi önerilmez! hatta "sakın haaa" dır! ama öyle bir söz vardır ki şarkıda o an tam o an cızzz eder insanın içi...

(bkz: eski güzel günlerin hatıraları, onlar bile ağır, bıraktım denize...)

marvel vs dc comics

marvel hakkında engin bilgilerim olmasa da rahatlıkla dc comics cevabını yapıştırabileceğim karşılaştırma. avengers'ın ikonik kahramanlarının tamamınına yakınının erkek olması mesela büyük etken bu cevabımda. wonder woman kadar köklü ve sözü geçen bir abla yok mesela marvel'da. varsa da zorla var. mesela thor'u kadın yapmak zihinlerdeki thor imgesini değiştirmiyor.
bunun dışında dc'nin bir zamanlar bünyesinde barındırdığı vertigo ve wildstorm evrenlerinden de bahsetmek lazım. sandman, constantine, preacher, the authority gibi klasikler hep buralardan çıktı. bu sebeple dc'nin daha köklü ve kaliteli temelleri olduğunu söyleyebiliriz.
ha şu anki dc ne halde diye sorarsanız kısaca sik gibi derim.* marvel'ı bilmiyorum yalan olmasın.
sinema açısından bakarsak bence dc biraz geri planda fakat önümüzdeki aylarda fark atacak.
televizyon açısından tabi ki marvel. arrow, flash ve supergirl'ün teenage dramasından fersahlarca uzakta. daredevil ve jessica jones deyip susuyorum.
ha bi de animasyonlar var. bunda dc önde açık ara. gerçi new 52 bozması yeni animasyonları hoşuma gitmiyor pek. assault on arkham iyiydi sadece.

beni benimlebirak

beni benimle bırak giderken, başka bir şey istemem ayrılırken.
bana bir tek beni bırak ne olur, gerisi senin olsun...
güzel bir şarkıdır. hoşgelmişsin.